BLADER
DOOR DE
INFORMATIE

Regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder vindt u informatie om u op weg te helpen.

Vragen over Regelen bij mijn verhuizing

Categoriëen

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Na de vooropname adverteren wij de woning zo snel mogelijk op WoningnetEemvallei.nl. Soms verhuren wij de woning aan iemand uit een bijzondere doelgroep, bijvoorbeeld iemand uit een instelling of een vluchteling. Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden. Wij laten het u weten als er een nieuwe huurder gevonden is zodat u afspraken kunt maken over overname van spullen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Tot de laatste huurdag kunt u spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. De overname legt u vast op de overnameformulieren. Deze formulieren krijgt u bij de vooropname. U levert 1 exemplaar in als u de sleutels bij ons afgeeft. De kosten van de overnames verrekent u onderling. Wij bemoeien ons daar niet mee. Worden spullen niet overgenomen? Verwijdert u deze dan voordat u de sleutels inlevert, volgens de afspraken die u heeft gemaakt met de woonconsulent. Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overname meestal niet mogelijk. Overleg dit met de woonconsulent.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Wat er allemaal komt kijken bij een huuropzegging hebben wij voor u op een rij gezet. Leest u de informatie in de folder Verhuizen. Vergeet u niet de verhuizing door te geven aan de gemeente en eventueel de Belastingdienst voor huurtoeslag. Regel de inboedelverzekering op tijd.


Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Ja, geef uw verhuizing op tijd aan bij uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

U kunt uw meterstanden online doorgeven aan uw water- en energieleveranciers. U kunt hiervoor ook formulieren aanvragen. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat alles is afgerond.

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Overnames mogen in de woning blijven tot er een nieuwe huurder bekend is.
Als er een nieuwe huurder is die de overnames niet wil hebben, krijgt de vertrekkende huurder nog maximaal vijf dagen de tijd om de overnames te verwijderen.

Hoe lever ik mijn sleutels in?

U levert de sleutels in de woning in op de laatste huurdag. Op een tijd die u afspreekt met de woonconsulent. De binnendeur, raam- en kastsleutels laat u achter in de deuren en ramen van de woning. Levert u de sleutels niet op tijd in? Dan zijn de extra kosten voor uw rekening. U ziet deze op de eindafrekening.

Ik heb de huur opgezegd. Ik kan de sleutels niet op tijd inleveren. Wat nu?

We rekenen er op dat u op de afgesproken dag de sleutels inlevert. Wij maken afspraken met nieuwe huurders en die willen we nakomen. Lukt het u door omstandigheden toch niet? Belt u dan met ons.

Ik heb mijn huur opgezegd en er ontbreken sleutels. Wat nu?

De kosten van de ontbrekende sleutels brengen wij u in rekening.
U ziet deze op de eindafrekening.

Persoonlijk contact?