Energie besparen: wat doet mijn gemeente?

De gemeente Nijkerk wil in 2030 CO₂ neutraal en in 2050 energieneutraal zijn. Om dat te halen, moeten we in de gemeente ons energieverbruik flink verminderen. Inwoners kunnen gebruik maken van verschillende regelingen en subsidies bij verduurzamen. Ook kun je terecht bij het Energieloket, daar krijg je antwoord op vragen over energie besparen, duurzaam (ver)bouwen en subsidies.

Duurzaam-Nijkerk.nl

Op de website www.Duurzaam-Nijkerk.nl vind je informatie over het verduurzamen in Nijkerk. Wat de gemeente doet en wat je zelf kunt doen. 

Energieloket

Wil je verduurzamen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Het Energieloket Nijkerk geeft antwoord op vragen over energie besparen, duurzaam (ver)bouwen en subsidies. Het Energieloket is een gratis service van de gemeente Nijkerk voor alle inwoners. Ga naar het Energieloket Nijkerk.

Energiecoaches voor bewoners

Alle inwoners kunnen een gratis bezoek van een energiecoach aanvragen via het Energieloket Nijkerk. Tijdens het bezoek wordt gekeken naar radiatoren, maar ook naar tocht, vocht en ventilatie in de woning.

Uitbetaling Energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen of een inkomen net boven het sociaal minimum krijgen een extra tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. Lees meer over de Energietoeslag.

Inkomensondersteuning

Nederland kent regelingen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Er zijn toeslagen die landelijk worden geregeld, maar er zijn ook regelingen die lokaal worden opgepakt. Check de minimaregelingen van de gemeente Nijkerk.