Daken en dakgoten

Het onderhoud van de dakgoten doen wij niet zelf. Eens per 2 jaar komt er een bedrijf langs om de dakgoten van je woning schoon te maken. Het is wel handig als je zelf in de gaten houdt of je goten niet verstopt raken door bladeren of zand.

Heb je een schoorsteen? Voor het jaarlijks vegen van je schoorsteen ben je zelf verantwoordelijk.

Veel gevraagd over Daken en dakgoten

Hoe vaak maken jullie mijn dakgoten schoon?

Algemeen

Het onderhoud van de dakgoten doen wij niet zelf. Eenmaal per 2 jaar komt een bedrijf langs om de dakgoten schoon te maken voor u. Wel vragen wij u in de gaten te houden of uw goten niet verstopt raken door bladeren of zand. Heeft u een schoorsteen? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het jaarlijks vegen van uw schoorsteen.

Mijn dakgoten lekken. Wat moet ik doen?

Algemeen

Stroomt de dakgoot over bij een hevige bui? Dan kan de regenpijp de hoeveelheid water niet verwerken. Hier is niets aan te doen. Stroomt de dakgoot altijd over bij regen? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping. Neem hiervoor contact met ons op.. Ziet u een duidelijke lekkage? Plan dan een reparatieverzoek in.

Moet ik mijn schoorsteen vegen?

Algemeen

Het vegen van uw schoorsteen is uw eigen verantwoordelijkheid. U bent verplicht ieder jaar uw schoorsteen te vegen.

Mijn regenpijp zit verstopt. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als de dakgoot bij elke regenbui overstroomt, dan zit de regenpijp waarschijnlijk verstopt. Neem in dat geval contact op met Riool Reinigingsservice RRS, (088) 030 13 13. Stroomt de dakgoot alleen over bij een hevige bui, dan kan de regenpijp de hoeveelheid water op dat moment niet verwerken. Hier is niets aan te doen.