Glasschade

Ben je via WSN verzekerd tegen glasschade en woon je niet in een complex met kopers? Dan kun je de glasschades rechtstreeks doorgeven Samenwerking Glasverzekering, (0800) 022 61 00. Zij laten iemand komen om het te herstellen.

Onder glasschade valt:

  • ruiten aan de buitenkant van de woning;
  • glas in ramen en deuren;
  • binnenglas en ruiten in gemeenschappelijke ruimten;

Nog geen glasverzekering? 
Voor maar € 0,90 per maand doe je mee aan de collectieve glasverzekering van WSN. Bij glasschade ben je dan verzekerd van een vlotte reparatie.

Veel gevraagd over Glasschade

Ik heb glasschade aan mijn woning. Wat moet ik doen?

Het is belangrijk om een kapotte ruit zo snel mogelijk te laten vervangen.

  • Als je via WSN een glasverzekering hebt afgesloten, neem je rechtstreeks contact op met Samenwerking Glasverzekering, (0800) 0226100. Zij zorgen ervoor dat een glaszetter het glas vervangt.
  • Heb je geen glasverzekering? Dan moet je een kapotte ruit zelf laten vervangen. Hiervoor neem je contact op met een glaszetter of schildersbedrijf. De kosten zijn voor eigen rekening. 

Ik wil een glasverzekering afsluiten. Kan dat?

Voor slechts €0,90 p/maand kun je je via WSN tegen glasschade verzekeren. Een glasverzekering bij Samenwerking Glasverzekering kun je zelf online aanvragen. Ga hiervoor naar Glasverzekering aanvragen.

Je kunt alleen een verzekering afsluiten als er nog geen schade is. Is er wel glasschade aan je woning en ben je bereid de kosten van de al bestaande ruitbreuk te betalen, dan kan je verzekering na de reparatie ingaan.

Ik heb geen glasverzekering en wel glasschade wat nu?

Glasschade móet hersteld worden. Als je niet verzekerd bent, moet je dit zelf regelen. Hiervoor neem je contact op met een glaszetter of schildersbedrijf. De kosten zijn voor eigen rekening.

Ik heb glasschade en woon in een woongebouw met kopers wat nu?

Het is belangrijk om het kapotte glas zo snel mogelijk te laten vervangen.

Glasschade aan de buitenkant van de woning of in de algemente ruimtes van het complex: 

  • De Vereniging van Eigenaren (VvE) is hiervoor verantwoordelijk. Neem contact met ons op. Dan melden wij dit bij de VvE.

Glasschade aan de binnenzijde van de woning:

  • Als je via WSN een glasverzekering hebt afgesloten, neem je rechtstreeks contact op met Samenwerking Glasverzekering, (0800) 0226100. Zij zorgen ervoor dat een glaszetter het glas vervangt.
  • Heb je geen glasverzekering? Dan moet je een kapotte ruit zelf laten vervangen. Hiervoor neem je contact op met een glaszetter of schildersbedrijf. De kosten zijn voor eigen rekening.