Verwarming

Heeft u centrale verwarming? Dan is het belangrijk dat u zelf ook weet hoe u de ketel goed gebruikt. Zo is het belangrijk dat de waterdruk altijd hoger is dan 2 bar en dat u de radiatoren af en toe ontlucht. Het onderhoud van de verwamingsketel doen wij niet zelf. Een bedrijf doet dit voor ons. Afhankelijk van het keteltype controleren zij 1 keer in de twee jaar of 1 keer in de drie jaar uw ketel.

Veel gevraagd over Verwarming

Mijn vloerverwarming werkt niet. Wat moet ik doen?

Je kunt contact opnemen met Schoonderbeek CV, (033) 245 25 17. 

Let op: heeft u zelf vloerverwarming laten aanleggen dan bent u ook zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

Mijn verwarmingsketel werkt niet goed. Wat kan ik zelf doen om dit te herstellen?

Controleer eerst of de waterdruk van uw verwamingsketelgoed is. De waterdruk moet hoger zijn dan 2 bar. Is de waterdruk lager? Vul dan uw ketel bij. Let er ook op of het centrale verwarmingssysteem goed is ontlucht. Hoort u een rammelend geluid uit uw radiatoren komen? Ontlucht dan het systeem.

Hoe vul ik mijn verwarmingsketel bij?

Bekijk de handige filmpje
Wilt u het toch liever nalezen, dan staat hieronder de werkwijze:
- laat de slang vol lopen met water zodat er geen lucht meer in zit;
- sluit het andere uiteinde aan op het vulpunt bij de verwarmingsketel;
- doe de waterkraan (en het vulpunt van de verwarmingsketel) open;
- kijk op de display van de verwarmingsketel. Vul de verwarmingsketel bij tot 2.0 bar.
- sluit het vulpunt van de verwarmingsketel en doe de waterkraan dicht.
- u kunt de vulslang nu weer ontkoppelen.
- zet de verwarmingsketel weer aan.

Hoe vaak controleren jullie mijn verwarmingsketel?

Het onderhoud aan verwarmingsketels doen wij niet zelf. Schoonderbeek CV doet dit voor ons. Afhankelijk van het keteltype controleren zij 1 keer in de twee jaar of 1 keer in de drie jaar de ketel.

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren?

Om te ontluchten moet u het volgende doen: Zet de thermostaat op de gewenste temperatuur. Draai alle radiatoren open. Doe dit minimaal 10 minuten door de knop linksom te draaien. Sluit daarna alle radiatoren door de knop rechtsom te draaien. Begin nu met ontluchten. Start met de radiatoren beneden, ga daarna boven ontluchten. Draai met het ontluchtingssleuteltje het ontluchtingsventiel op de radiator open (linksom). Er komt nu lucht uit. Komt er alleen nog water uit? Draai nu het ontluchtingsventiel weer dicht en draai de radiatorkraan weer open (linksom). Herhaal dit bij alle radiatoren.

Mijn cv staat in storing. Wat moet ik doen ?

Neem contact op met  Schoonderbeek , (033) -245 25 17.

Hoe werkt vorstbeveiliging op een radiator thermostaatkraan ?

Op de thermostatische radiatorkranen zit een vorstbeveiliging. Als de omgevingstemperatuur romdom de radiatorkraan onder de 5 graden zakt, warmt de radiator tijdelijk even door. Dit gebeurt alleen als het buiten heel koud is of als er bij koud weer een raam openstaat of er tocht langsgaat.

Het gaat om een minimale doorwarming in de (koude) wintermaanden. De vorstbeveiliging zit er op om te voorkomen dat de leidingen bevriezen met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan een woning die leeg staat of een bewoner die in de winter op vakantie gaat.