Woning opleveren

Als je gaat verhuizen is het belangrijk dat je de woning netjes en schoon achterlaat. Hieronder lees je hoe je dat doet. Wij proberen op tijd een nieuwe huurder te vinden, zodat je spullen en aanpassing(en) ter overname kan aanbieden aan de nieuwe huurder. Houd er wel rekening mee dat een nieuwe huurder niet verplicht is om iets over te nemen.

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Dat lees je allemaal in: 

Binnen één week na het opzeggen van de huur komt een woonconsulent langs voor de voorinspectie. Jullie maken dan afspraken over hoe je de woning op de laatste huurdag aan WSN moet opleveren. Ook krijg je een exemplaar van de folder en de verhuischecklist en een overnameformulier. 

Ik ga verhuizen en moet mijn eindstanden van water en energie doorgeven. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Op de dag van de verhuizing ben je als vertrekkende huurder verplicht om de meterstanden van gas, water en elektra door te geven aan je leverancier. Dit doe je eenvoudig online op de website van je leverancier.

Ik ga verhuizen, heb spullen ter overname, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik de overnames in de woning achterlaten?

Algemeen

Overnames mogen in de woning blijven tot er een nieuwe huurder gevonden is. Heeft deze geen interesse, dan krijg je in overleg alsnog gelegenheid om je spullen te verwijderen.

Wil je deze onzekerheid niet, dan kun je er ook voor kiezen om alles voor de oplevering uit de woning te halen.

Ik ga verhuizen, maar kan de sleutels niet op de afgesproken tijd inleveren. Wat nu?

Algemeen

Als je een afspraak hebt voor een eindinspectie, dan rekenen we erop dat je op de afgesproken tijd in de woning bent. Lukt dit door omstandigheden niet? Neem hiervoor contact met ons op.

Heb je geen eindinspectie en moet je de sleutels zelf bij ons inleveren op kantoor? Dan mag dat altijd eerder. Later inleveren kan niet vanwege afspraken met de nieuwe huurder.

Als je sleutels op de laatste huurdag niet bij ons zijn ingeleverd, brengen wij je extra kosten in rekening. Deze kosten vind je terug op de eindafrekening, die je binnen 6 weken van ons ontvangt. 

Ik ga verhuizen en er ontbreken sleutels. Wat nu?

Algemeen

De kosten van de ontbrekende sleutels brengen wij aan je in rekening. Deze kosten vind je terug op de eindafrekening, die je binnen 6 weken van ons ontvangt.

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

Algemeen

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het voorinspectieformulier moeten klaar zijn.

Ik ga verhuizen en heb net een nieuwe keuken. Mag ik deze meenemen naar mijn nieuwe woning?

Algemeen

Nee, de keuken hoort bij de woning die je nu huurt en blijft daar achter.

Extra kastjes die je zelf besteld en betaald hebt, mag je uiteraard wel meenemen of ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder.

Ik ga verhuizen. Wat doe ik met mijn milieu- of afvalpas?

Algemeen

Deze laat je in de woning achter voor de nieuwe huurder.

Wat is een voorinspectie?

Algemeen

Binnen één week na het doorgeven van je huuropzegging, komt een woonconsulent van WSN bij je langs voor een voorinspectie. Jullie lopen samen een rondje door de woning en maken afspraken over:

  • wat je moet aanpassen, verwijderen of repareren aan de woning.
  • het inleveren van de sleutels.
  • de eventuele overname van spullen en aanpassingen, door de nieuwe huurder. 

Je ontvangt direct een bevestiging van de gemaakte afspraken.

Ook krijg je van de woonconsulent: 

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie met onze woonconsulent afspraken gemaakt over hoe je de woning aan ons moet opleveren.

Blijkt na het inleveren van de sleutels dat je deze afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij de woning voor je in orde. De gemaakte kosten brengen we aan je in rekening bij de eindafrekening. Deze ontvang je binnen 6 weken na de laatste huurdag.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorinspectie. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op. Dan verzetten we de afspraak.