Op zoek naar een woning

Ben je op zoek naar woonruimte? Wil je huren of liever kopen? Wij bieden verschillende woningen aan. Sociale huurwoningen, duurdere huurwoningen (vrije sector), koopwoningen, bedrijfsruimte en garages.

Zoek je een huurwoning?

Zoek je een koopwoning?

Of onze overige verhuur:

Veel gevraagd over Op zoek naar een woning

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Algemeen

Ga naar WoningnetEemvallei en log in op je eigen account. Het is belangrijk dat je gegevens actueel zijn en dat je gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning.

Je naam, geslacht en geboortedatum kun je niet zelf aanpassen. In dit geval bel je met het Klantcontactcentrum WoningNetEemvallei, (0900) 040 06 02.

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Algemeen

Het maakt niet uit waar je woont en of je huurt of koopt. Je kunt je altijd inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning op WoningnetEemvallei. Hier adverteren wij de huurwoningen en kun je reageren. Je krijgt in dit geval geen voorrang of urgentie. 

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken?

Algemeen

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van de wijk en het woningtype dat je zoekt. Als je ingelogd bent op WoningnetEemvallei zie je wel hoe groot je kans van slagen bij die woning is. Voor lotingwoningen is de inschrijfduur niet van toepassing. Omdat er geloot wordt, maakt iedereen evenveel kans.

Ik ga scheiden en zoek een huurwoning. Hoe werkt dat?

Algemeen

Je kunt pas voor een huurwoning in aanmerking komen als de scheiding is uitgesproken door de rechter en is ingeschreven bij de gemeente. Eerder zoeken en reageren op een woning heeft geen zin. Dit komt omdat je (ex)partner, zolang je officieel getrouwd bent, automatisch medehuurder van een woning is. Na de scheiding zou hij/zij dan aanspraak kunnen maken op de huurwoning. Ook moeten wij het inkomen van je partner meetellen in de toewijzing.

Je kunt je wel alvast oriënteren op de mogelijkheden: