Tijdelijke huurwoning

Heb je met spoed een woning nodig, maar geen recht op urgentie? Misschien kom je dan wel in aanmerking voor een tijdelijke huurwoning aan de Ds. Kuypersstraat in Nijkerk. Hier staan 28 opstapwoningen waarvan wij er 14 onder zeer specifieke voorwaarden verhuren voor een periode van maximaal 2 jaar. In die tijd moet je als huurder zelf een andere (huur)woning vinden. Is je dit niet gelukt? Dan moet je de woning tóch verlaten. 

Op dit moment is er geen tijdelijke huurwoning beschikbaar.

Veel gevraagd over Tijdelijke huurwoning

Wat is een tijdelijke huurwoning?

Dit is een huurwoning die wij tijdelijk toewijzen aan een zogenaamde spoedzoeker. Een spoedzoeker is iemand die niet in aanmerking komt voor urgentie, maar wel een acuut woonprobleem heeft. De tijdelijke huurovereenkomst is voor maximaal 2 jaar en bedoeld als overbrugging. In deze periode moet je zelf een andere (huur)woning vinden. Lukt dit niet? Dan moet je na afloop van het tijdelijke huurcontract de woning toch verlaten.

Ik ben met spoed op zoek naar een woning en wil graag naar een tijdelijke huurwoning. Wat moet ik dan doen?

Zodra er een tijdelijke huurwoning vrij komt, zetten wij deze hier online. Daar vind je ook de voorwaarden om in aanmerking te komen.

Wat is een Opstapwoning?

Een Opstapwoning is een zelfstandige kleine woning (39 m2) met een tijdelijke huurovereenkomst bestemd voor 1 of maximaal 2 personen.  De woning kent een lage huurprijs en is direct te betrekken.

Wanneer ben ik een spoedzoeker?

Je bent een spoedzoeker als je dringend woonruimte nodig hebt en dit je helpt om je leven weer op de rit te krijgen. WSN verhuurt onder specifieke voorwaarden woningen voor maximaal 2 jaar aan spoedzoekers. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De tijdelijke huurperiode is bedoeld als overbruggingsperiode. In de tussentijd moet je zelf een andere (huur)woning vinden. Lukt dit niet? Dan moet je na afloop van het tijdelijke huurcontract de woning toch verlaten.

Voor wie zijn de Opstapwoningen bedoeld?

WSN verhuurt 28 Opstapwoningen. Hiervan zijn 14 woningen voor spoedzoekers, 7 woningen voor nieuwe Nederlanders onder de 28 jaar en 7 woningen voor starters onder de 28 jaar.

Ik wil een Opstapwoning huren?

Zodra er een tijdelijke huurwoning vrij komt, zetten wij deze hier online. Daar vind je ook de voorwaarden om in aanmerking te komen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een tijdelijke huurwoning?

Je komt in aanmerking voor een tijdelijke huurwoning als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. Je hebt dringend woonruimte nodig om jouw leven weer op de rit te krijgen.
  2. Je bent gemotiveerd én zelf in staat om binnen 2 jaar andere woonruimte te vinden.
  3. Je hebt geen recht op urgentie.
  4. Je woont in de gemeente Nijkerk.
  5. Je verdient maximaal € 38.035,00 per jaar.
  6. Je bent alleen.
  7. Je staat ingeschreven bij Woningnet Eemvallei en blijft daar actief reageren op het woningaanbod.
  8. Je hebt geen recht op beschermd wonen (WMO) of andere vorm van wonen met begeleiding of behandeling.
  9. Je bent in staat om zelfstandig een huishouden te voeren, eventueel met lichte ambulante ondersteuning op basis van de WMO.

Ik huur een tijdelijke huurwoning. Krijg ik een andere huurwoning aangeboden als mijn huurcontract afloopt?

Nee, je moet zelf voor andere woonruimte zorgen. Een tijdelijke huurwoning is een tussen oplossing. Eén van de voorwaarden voor toewijzing is dat je ingeschreven staat bij WoningnetEemvallei en zelf actief reageert als woningzoekende.

Is het niet geluk om een andere (huur)woning te vinden? Dan moet je na afloop van het tijdelijke huurcontract de woning toch verlaten.

Ik wil in mijn tijdelijke woning blijven wonen, kan dat?

Nee, als je een woning tijdelijk huurt moet je op de einddatum van je contract de woning altijd verlaten.

Waar vind ik het aanbod van tijdelijke huurwoningen?

Zodra een tijdelijke huurwoning vrijkomt, adverteren wij deze hier. Tijdelijke huurwoningen staan niet op WoningnetEemvallei. Om in aanmerking te komen moet u daar wel staan ingeschreven als woningzoekende. 

Zijn de Opstapwoningen energiezuinig?

De Opstapwoningen hebben een energielabel C. Ze zijn voorzien van een Warmte Terugwin-installatie (WTW), 3 infrarood panelen en 9 zonnepanelen. Warm water wordt verzorgd door een elektrische boiler. De woningen zijn geheel gasloos. De energiekosten liggen tussen de € 35,- en € 60,- per maand.