Met spoed op zoek

WSN verdeelt de huurwoningen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken doorgaans op basis van inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans dat je voor een woning in aanmerking komt. Het kan gebeuren dat je door omstandigheden dringend woonruimte nodig hebt, maar nog niet lang genoeg ingeschreven staat. Zit je in zo’n situatie, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Jouw mogelijkheden:

Lotingwoningen

Lotingwoningen

WSN wijst 25% van de vrijgekomen woningen toe via loting. De woningen zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een woning, maar nog niet veel inschrijfduur hebben opgebouwd. Als een woning wordt verloot staat dit bij de advertentie. Bij loting selecteert de computer een kandidaat. 

Opstapwoning voor spoedzoekers

Opstapwoning voor spoedzoekers

Als je dringend woonruimte nodig hebt om je leven weer op de rit te krijgen (bijvoorbeeld door scheiding of omdat je dakloos bent), maar geen recht hebt op urgentie, kom je mogelijk in aanmerking voor een Opstapwoning voor spoedzoekers. Klik hier voor meer informatie over de spoedzoekerwoningen. 

Urgentie

Urgentie

Is er sprake van een acute, zeer uitzonderlijke noodsituatie, die buiten je schuld is ontstaan, dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor urgentie. Klik hier voor meer informatie over het krijgen van urgentie. 

Andere (commerciële) verhuurder

Andere (commerciële) verhuurder

Mogelijk kom je sneller in aanmerking voor een woning van een andere verhuurder in Nijkerk. Neem hiervoor contact op met een lokale makelaar en vraag naar de mogelijkheden. 

Ook via landelijke verhuursites kun je op zoek gaan naar een woning binnen en buiten Nijkerk. Hieronder een overzicht van enkele bekende websites.