Inschrijven en reageren

Inschrijven
Om een woning van WSN te huren, moet je je inschrijven als woningzoekende bij Woningnet Eemvallei. Dit kost eenmalig € 17,50. De jaarlijkse verlengingskosten zijn € 7,50.

Reageren
Dagelijks plaatst WSN woningen op Woningnet Eemvallei. Je hebt 3 dagen om te reageren, op maximaal drie woningen tegelijk. Met je inschrijving kun je ook reageren op huurwoningen in Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Benodigde documenten
Ben je serieus op zoek? Houd, na je inschrijving, je e-mail goed in de gaten. Reageer verder snel en zorg dat je de juiste documenten in huis hebt.  

Aan te leveren documenten van jezelf en eventueel je partner:

  • Een Inkomensverklaring 2021. Of de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021, huurtoeslag 2021, zorgtoeslag 2021 of kinderopvangtoeslag 2021.
  • Kopie van een geldig legitimatiebewijs.
  • Een recent 'Uittreksel Basis Registratie Personen' met daarop de datum van vestiging in de gemeente waar je nu woont en de namen van iedereen die op het adres staat ingeschreven (op te vragen bij de gemeente, uittreksel mag niet ouder zijn dan 6 maanden).
  • Verhuurdersverklaring van je huidige verhuurder (indien van toepassing).

Reageer je niet op tijd op de e-mails van Woningnet Eemvallei of kun je de vereiste papieren niet op tijd aanleveren? Dan wordt de woning aan de volgende kandidaat aangeboden.

Veel gevraagd over Inschrijven en reageren

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Algemeen

Ga naar WoningnetEemvallei en log in op je eigen account. Het is belangrijk dat je gegevens actueel zijn en dat je gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning.

Je naam, geslacht en geboortedatum kun je niet zelf aanpassen. In dit geval bel je met het Klantcontactcentrum WoningNetEemvallei, (0900) 040 06 02.

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken?

Algemeen

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van de wijk en het woningtype dat je zoekt. Als je ingelogd bent op WoningnetEemvallei zie je wel hoe groot je kans van slagen bij die woning is. Voor lotingwoningen is de inschrijfduur niet van toepassing. Omdat er geloot wordt, maakt iedereen evenveel kans.

Ik ben mijn inlognaam en/of wachtwoord kwijt van mijn WoningnetEemvallei account. Wat kan ik doen?

Algemeen

Het wachtwoord kun je zelf opvragen via WoningnetEemvallei en klik op wachtwoord vergeten.

Ik ga samenwonen, maar sta alleen ingeschreven. Kan mijn partner bij mijn inschrijving gezet worden?

Algemeen

Dat kan, je kunt je partner zelf opvoeren bij je inschrijfgegevens op WoningnetEemvallei Er wordt voor je partner een eigen inschrijfdatum aangemaakt.

Ik heb de verlengingskosten betaald met een eenmalige machtiging, maar het is niet afgeschreven. Hoe komt dat?

Algemeen

Je betaling wordt niet direct afgeschreven. Dit kan enkele weken duren. In de tussentijd kun je gewoon reageren op woningen.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende bij Woningnet Eemvallei. Kan ik mijn inschrijving overdoen aan iemand anders?

Algemeen

Nee, dat is niet mogelijk. Je inschrijving is persoonlijk.

Ik wil een woning huren in de gemeente Nijkerk. Hoe werkt dat?

Algemeen

Via WoningnetEemvallei en dan via de button 'inschrijven' kun je je inschrijven als woningzoekende. De kosten voor een inschrijving zijn € 17,50, de jaarlijkse verlenging kost € 7,50. Inschrijven kan alleen digitaal via het internet. Heb je geen internet? Kijk in je omgeving of iemand je kan helpen of bel met WSN (033) 247 74 00 of kom langs bij ons.

Ik zoek een woonwagen/standplaats in de gemeente Nijkerk. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Wij hebben geen standplaatsen en/of woonwagens. Neem contact op met de gemeente Nijkerk voor meer informatie.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning in de gemeente Nijkerk?

Algemeen

Het aanbod van nieuwbouw huurwoningen vind je op WoningnetEemvallei. Je hebt wel een inschrijving nodig om te kunnen reageren.

Vervalt mijn inschrijving bij WoningnetEemvallei als ik niks van me laat horen als jullie mij een woning aanbieden?

Algemeen

Nee, je inschrijving vervalt niet. Maar lees de advertentietekst wel goed door en bekijk de foto's en plattegronden. Zodat je je een goed beeld kunt vormen van de woning.

Reageer alleen op de woningen waar je ook echt wilt wonen.

Wat kost inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

De inschrijfkosten zijn € 17,50. De jaarlijkse verlenging kost € 7,50.

Wij staan samen ingeschreven als woningzoekende bij WoningnetEemvallei, maar we gaan uit elkaar. Wie mag de inschrijving houden?

Algemeen

Een wijziging of splitsing in je inschrijving kun je telefonisch aanvragen bij het Klantcontactcentrum WoningNetEemvallei, (0900) 040 06 02

Ik sta als medeaanvrager op een inschrijving, kan ik een eigen inschrijving krijgen?

Algemeen

Een wijziging of splitsing in je inschrijving kun je telefonisch aanvragen bij het Klantcontactcentrum WoningNetEemvallei, (0900) 040 06 02

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

Algemeen

Je kunt dit opvragen bij de gemeente. Hiervoor heb je vaak je DigiD nodig. Het uittreksel BRP mag niet ouder zijn dan zes maanden.

Wat betekent passend toewijzen?

Algemeen

Als de huur van een woning opgezegd wordt, dan bepalen wij altijd een nieuwe huurprijs. In de Woningwet is vastgesteld dat we woningen 'passend' moeten toewijzen. De overheid wil namelijk dat je een woning huurt die bij je inkomen past. Dit wordt bepaald aan de hand van je inkomen en uit hoeveel personen je huishouden bestaat. In dit schema zie je wat ongeveer je huur kan zijn.

Ik heb een signalering op mijn inschrijving bij Woningnet Eemvallei. Wat betekent dit?

Algemeen

In bepaalde situaties kan een woningcorporatie bepalen dat je op de signaleringslijst van Woningnet Eemvallei wordt geplaatst, bijvoorbeeld als je ernstige overlast hebt veroorzaakt of je huurwoning zonder toestemming hebt onderverhuurd. Gedurende de periode van de signalering kun je niet reageren op sociale huurwoningen in de regio Eemvallei. Afhankelijk van de reden duurt dit één tot vijf jaar. Je bouwt ondertussen wel gewoon inschrijftijd op.

Als je een signalering op je registratie hebt, dan heb je hier bericht van gehad met daarin de reden, de duur en uitleg over de bezwaarprocedure

Op het moment dat de einddatum van de signalering is bereikt, wordt deze automatisch verwijderd.

Duidelijke regels
De corporaties in de regio Woningnet Eemvallei (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg) hebben afspraken gemaakt over wanneer en hoe lang iemand gesignaleerd wordt. Dit doen we niet zomaar. Dat doen we alleen maar volgens strenge regels, die zijn vastgelegd in het Protocol signalering ongewenst huurdersgedrag. Dit protocol is opgesteld volgens de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens. In het protocol is ook vastgelegd dat een huurder bezwaar kan maken tegen de signalering. 

Wat zijn redenen om een woningzoekende te signaleren bij Woningnet Eemvallei?

Algemeen

Wanneer een huurder de volgende (of soortgelijke) problemen of overlast veroorzaakt, krijgt hij of zij een signalering op zijn inschrijving bij Woningnet Eemvallei. 

  • zeer ernstige overlast voor omwonenden
  • een gevaar vormen voor andere
  • agressief gedrag vertonen
  • de woning voor andere doeleinden gebruiken dan wonen zoals hennepteelt
  • grote huurschuld
  • fraude bij het accepteren van de woning.

Als je een signalering hebt, kun je gedurende een periode niet reageren via Woningnet Eemvallei.