Urgentie krijgen

Voor het aanvragen van een urgentieverklaring moet je naar de gemeente Nijkerk. De mogelijkheid om met urgentie (lees: voorrang) een woning te krijgen, is uitsluitend bedoeld voor mensen die zich in een noodsituatie bevinden, die buiten hun schuld is ontstaan en die niet op een andere manier kan worden opgelost dan met een woning toewijzen. Verhuizen moet de oplossing zijn voor het probleem. Gezinsuitbreiding is geen reden voor het krijgen van urgentie.

Kom je niet in aanmerking voor urgentie, maar heb je wel met spoed een tijdelijke woning nodig? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een tijdelijke huurwoning van WSN

Veel gevraagd over Urgentie krijgen

Ik ben dakloos, kan ik met spoed een woning in Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken krijgen?

Algemeen

Nee, voor noodopvang kun je terecht bij andere instellingen zoals het Leger des Heils. Je kunt je ook inschrijven als woningzoekende op WoningnetEemvallei

Sta je net ingeschreven als woningzoekende? Dan kun je het beste reageren op lotingwoningen want daar heb je de grootste kans. Als iets een lotingwoning is, staat dat vermeld in de advertentie.

Reageer ook op zoveel mogelijk woningen. Zo laat je aan de gemeente zien dat je je best doet om zelf een woning te vinden. 

Ik ga scheiden en zoek een huurwoning. Hoe werkt dat?

Algemeen

Je komt voor een huurwoning in aanmerking als de scheiding is uitgesproken door de rechter en is ingeschreven bij de gemeente. Eerder zoeken en reageren op een woning heeft geen zin. Dit komt omdat je (ex)partner, zolang je officieel getrouwd bent, automatisch medehuurder van een woning is. Na de scheiding zou hij/zij dan aanspraak kunnen maken op de huurwoning. Ook moeten wij het inkomen van je partner meetellen in de toewijzing.

Je kunt wel alvast kijken wat je mogelijkheden zijn:

Ik ben zwanger, heb ik recht op een grotere woning?

Algemeen

Nee, je hebt geen recht op een grotere woning. Je kunt je inschrijven als woningzoekende voor een grotere woning op WoningnetEemvallei.

Ik heb een nieuwe baan in de gemeente Nijkerk. Krijg ik voorrang op een woning?

Algemeen

Nee, er is geen voorrang voor mensen die in de gemeente werken. Je kunt je inschrijven als woningzoekende op WoningnetEemvallei.

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Algemeen

Je kunt je altijd inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning op WoningnetEemvallei. Hier adverteren wij de huurwoningen en kun je reageren. Je krijgt geen voorrang of urgentie.