WSN neemt 40 woningen over van woningcorporatie Mooiland

Op 31 december 2020 neemt WSN 40 huurwoningen in Hoevelaken over van woningcorporatie Mooiland. Het gaat om 10 eengezinswoningen aan De Veenslag en 30 appartementen aan het Boekweitveld in Hoevelaken. Huurders en betrokken partijen zijn door Mooiland inmiddels geïnformeerd over de aanstaande overname. Binnenkort ontvangen onze nieuwe huurders warme welkomstpost van WSN.

Reden voor verkoop
Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Buiten dit kerngebied kunnen andere woningcorporaties meer betekenen voor de huurders. In 2016 heeft Mooiland daarom besloten om woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen te verkopen.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Hoevelaken graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan WSN als regionaal verankerde organisatie. Zij weet wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting
Peter Toonen, directeur-bestuurder WSN, licht de aankoop toe: “WSN is een betrokken woningcorporatie met stevige wortels in Nijkerk. De vraag naar sociale huurwoningen is in de hele gemeente Nijkerk enorm. Hoevelaken heeft in verhouding tot Nijkerk en Nijkerkerveen het minst aantal sociale huurwoningen. Des te belangrijker dat de woningen van Mooiland over gaan naar WSN zodat ze beschikbaar blijven voor de sociale huur. WSN wil vooral investeren in nieuwbouw om zoveel mogelijk woningzoekenden een fijn en betaalbaar huis te bieden. WSN is altijd dichtbij, ook in Hoevelaken en bij onze nieuwe huurders.”

Veranderingen
Mooiland en WSN werken gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.