Huurtoeslag

Als de huur die je betaalt in verhouding te hoog is voor jouw inkomen, dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor huurtoeslag. Je vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. De Belastingdienst vraagt vaak om een kopie van je huurspecificatie. 

Veel gevraagd over Huurtoeslag

De huur van mijn woning is verhoogd door een woningverbetering. Hoe wordt de huurtoeslag aangepast?

Als u de nieuwe huurprijs via website van de Belastingdienst Toeslagen doorgeeft, passen zij uw huurtoeslag aan. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon (0800) 0543. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.​

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Als u wilt weten of u recht heeft op huurtoeslag kunt u een proefberekening maken op de website van de belastingdienst. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: (0800) 0543.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Ja, u kunt hiervoor contact opnemen met de Belastingtelefoon (0800) 0543.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Huurtoeslag vraagt u aan via de website toeslagen van de belastingdienst. U kunt ook gratis bellen met de Belastingtelefoon (0800) 0543. Daarvoor heeft u uw Burgerservicenummer nodig, zorg dat u dit bij de hand heeft. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

De huurtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening.

Hoe geef ik wijzigingen door die belangrijk zijn voor de huurtoeslag?

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van uw gezin? Of verandert uw inkomen of dat van uw medebewoner? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de belastingdienst dit kan op de website toeslagen.
U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon (0800) 0543.
Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.