Huur opzeggen

Je kunt de huur elke dag van de maand opzeggen. De opzegtermijn van je woning, parkeerplaats of garage is minimaal één maand. De laatste huurdag is de dag waarop je de sleutels inlevert. De datum kies jezelf, maar moet wel een werkdag zijn! Zeg je de huur bijvoorbeeld op 11 oktober op. Dan is de vroegste einddatum 11 november. Binnen een week na het doorgeven van je huuropzegging, komt de woonconsulent bij je langs voor een voorinspectie. 

Je betaalt je huur altijd een maand vooruit. Heb je de huur opgezegd, dan betaal je alleen voor de dagen dat je in die maand nog bij ons hebt gehuurd. Het resterende bedrag aan huur krijg je terug bij de eindafrekening. Je betaalt dus nooit teveel. 

Direct regelen

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Hoe zeg ik de huur op van mijn woning?

Algemeen

De huur van je woning kun je eenvoudig digitaal opzeggen. Je huuropzegging komt direct bij ons binnen. Dit bevestigen we ook aan je via een e-mail.

 • De opzegtermijn is minimaal één maand.
 • De huur opzeggen kan elke dag van de maand. De laatste huurdag moet wel een werkdag zijn.
 • Binnen een week nadat we je huuropzegging hebben ontvangen, komt een woonconsulent bij je langs om het opleveren van de woning met je door te spreken.

Als je al weet dat je gaat verhuizen is het fijn om je huuropzegging al eerder aan ons door te geven. Dan hebben wij meer tijd om een geschikte nieuwe huurder te vinden. En heb jij meer tijd om de woning klaar te maken voor de verhuizing en misschien zaken ter overname aan te bieden aan de nieuwe huurder. 

Ik heb mijn huur opgezegd en wil spullen ter overname aanbieden. Hoe werkt dit?

Algemeen

Na ontvangst van je huuropzegging, gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder. Meestal lukt dit binnen 2 tot 3 weken. Zodra we die gevonden hebben, neemt hij of zij contact met je op voor een bezichtiging.

Tijdens deze bezichtiging kun je afspraken maken over de overname van bijvoorbeeld vloeren, vloerbedekking, extra keukenkastjes, zonwering en gordijnen. Gebruik hiervoor het overnameformulier, dat je bij de voorinspectie krijgt van onze woonconsulent. Eén exemplaar is voor jezelf, één voor de nieuwe huurder en één voor ons. Die lever je samen met de sleutels in bij de woonconsultent tijdens de oplevering van je woning. De kosten van de overnames verreken je zelf samen met de nieuwe huurder.

Heeft de nieuwe huurder geen interesse in de overnames?
Dan verwijder je alles uit de woning voordat je de sleutels inlevert.

Wordt je woning verkocht of gesloopt?
Dan kun je geen spullen laten overnemen.

Lukt het ons niet een nieuwe huurder te vinden, voordat jij de woning verlaat?
Dan mag je de overnames in de woning laten zitten tot er een nieuwe huurder gevonden is. Heeft deze geen interesse, dan moet je de spullen alsnog zo snel mogelijk verwijderen. Wil je deze onzekerheid niet, dan kun je er ook voor kiezen om alles voor de oplevering uit je woning te halen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Dat lees je allemaal in: 

Binnen een week na het opzeggen van de huur komt een woonconsulent langs voor de voorinspectie. Jullie maken dan afspraken over hoe je de woning op de laatste huurdag aan WSN moet opleveren. Ook krijg je een exemplaar van de folder, de verhuischecklist en een overnameformulier. 

Wat is een voorinspectie?

Algemeen

Binnen één week na het doorgeven van je huuropzegging, komt een woonconsulent van WSN bij je langs voor een voorinspectie. Jullie lopen samen een rondje door de woning en maken afspraken over:

 • wat je moet aanpassen, verwijderen of repareren aan de woning.
 • het inleveren van de sleutels.
 • de eventuele overname van spullen en aanpassingen, door de nieuwe huurder. 

Je ontvangt ook direct een bevestiging van de gemaakte afspraken.

Ook krijg je van de woonconsulent: 

Ik heb mijn huur opgezegd. Wanneer stopt de automatische incasso?

Algemeen

Nadat we je huuropzegging hebben ontvangen, zetten we de automatisch incasso stop. Als de laatste huurdag rond de 15de dag van de maand is, kunnen we niet voorkomen dat de huur voor de volgende maand wordt afgeschreven. De teveel betaalde huur storten we terug of verrekenen we met de eindafrekening die je binnen 6 weken na de laatste huurdag van ons ontvangt.

Betaal je de huur via een maandelijkse overboeking bij de bank? Dan moet je die zelf stopzetten.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik daar nog iets aan veranderen?

Algemeen

Nee, een eenmaal ingediende huuropzegging staat vast. Zijn er zeer bijzondere omstandigheden? Neem contact met ons op.

De huurder is overleden. Hoe zeg ik de huur op?

Algemeen

De erfgenamen kunnen de huurovereenkomst digitaal opzeggen. De digitale huuropzegging komt direct bij ons binnen en bevestigen we aan je via een e-mail.

 • De opzegtermijn is minimaal één maand en maximaal twee maanden.
 • Heb je meer tijd nodig om de huuropzegging af te ronden? Neem contact met ons op.
 • Opzeggen kan elke dag van de maand. De laatste huurdag moet wel een werkdag zijn.
 • Binnen een week nadat we de huuropzegging hebben ontvangen, komt een woonconsulent langs om het opleveren van de woning door te spreken.

Wat is de opzegtermijn van mijn woning, garage of parkeerplaats?

Algemeen

De opzegtermijn is minimaal één maand, gerekend vanaf de dag dat je huuropzegging bij ons binnenkomt.

 • Je kunt elke dag van de maand de huur opzeggen.
 • De laatste huurdag moet wel een werkdag zijn.

Het kan gunstig zijn om je huuropzegging al eerder aan ons door te geven, bijvoorbeeld 6 tot 8 weken van te voren in plaats van één maand. Zo hebben wij meer tijd om een geschikte nieuwe huurder te vinden en heb jij meer tijd om de woning klaar te maken voor de verhuizing en zaken ter overname aan te bieden aan de volgende huurder. De huur kun je eenvoudig digitaal opzeggen.

Hoe zeg ik de huur op van mijn garage of parkeerplaats?

Algemeen

De huur van je garage of parkeerplaats kun je eenvoudig hier opzeggen. De huuropzegging komt direct bij ons binnen en de bevestiging ontvang je in je mailbox.

 • De opzegtermijn is minimaal één maand.
 • De huur opzeggen kan elke dag van de maand.
 • Op de laatste huurdag lever je de sleutels in bij ons op kantoor.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid, maar wil afstand doen van de erfenis. Wat moet ik doen?

Algemeen

Om afstand te doen van de erfenis en de huur op te kunnen zeggen, heb je een akte van verwerping van de rechtbank nodig. Neem contact met ons op.

Mag iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

De huur kan alleen opgezegd worden door de huurder. Als er een medehuurder is, dan moeten beide personen de huuropzegging ondertekenen.

Is er iemand gemachtigd om namens de huurder zaken te regelen, dan mag deze persoon de huur opzeggen. Wij vragen u dan deze machtiging aan ons te tonen.

Hoe zeg ik de huur op van mijn bedrijfspand?

Algemeen

Neem contact met ons op.

Wat is de opzegtermijn van mijn bedrijfspand?

Algemeen

Dit staat in je huurcontract. Heb je vragen? Neem contact met ons op.