(On)tevreden?!

WSN doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je met plezier in je huis en in jouw woonomgeving woont. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Als dat zo is, dan willen we dat graag horen. Zo verbeteren we samen onze dienstverlening.

Eerst even dit:

Gaat je klacht over onze dienstverlening? Volg dan onze klachtenprocedure:

  1. Neem contact op met de desbetreffende medewerker van WSN. Dit kan via (033) 247 74 00.
  2. Heb je niet het idee dat jullie er samen uitkomen? Maak dan een klachtenmelding.

We bespreken de melding op de betrokken afdeling(en). Binnen 14 dagen nemen we contact met je op om samen te zoeken naar een mogelijke oplossing.

Voel je je nog steeds niet geholpen? 
Ben je niet tevreden met het antwoord van WSN op je klacht? Klop dan aan bij de Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied (klachten over onze dienstverlening) of de Huurcommissie (klachten over huurprijzen of onderhoud). Wij wijzen je er wel op, dat de commissies geen geschillen behandelen die niet eerst bij WSN zijn gemeld. Wij hebben immers dan niet de kans gekregen om het probleem of klacht in goed overleg op te lossen. 

Heb je een compliment? Laat het dan ook weten. Neem contact met ons op.

Veel gevraagd over (On)tevreden?!

Ik heb een klacht over jullie dienstverlening. Waar kan ik terecht?

Algemeen

  1. Neem contact op met de desbetreffende medewerker van WSN. Dit kan via (033) 247 74 00.
  2. Heb je niet het idee dat jullie er samen uitkomen? Maak dan een klachtenmelding.
  3. Ben je niet tevreden met het antwoord van WSN op je klacht? Ga dan naar de Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied (bij klachten over onze dienstverlening) of de Huurcommissie (bij klachten over huurprijzen of onderhoud).

Let op: een klacht moet je altijd eerst bij WSN melden. Anders worden ze niet door de commissies behandeld. WSN moet natuurlijk ook de kans krijgen om het probleem of klacht op te kunnen lossen.

Welke klachten neemt WSN niet in behandeling?

Algemeen

Als er iets stuk is aan je woning. Je kunt daarvoor een reparatieafspraak inplannen.

Klachten over de woonruimteverdeling van DAK regio Eemvallei. Deze worden behandeld door hun eigen klachtencommissie.

Ik ben niet tevreden met de oplossing die jullie mij bieden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Als je niet tevreden bent met de manier waarop je officiële klacht door WSN is afgehandeld. Of met de voorgestelde oplossing. Dan kun je terecht bij:

  1. Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied: bij het niet nakomen van gemaakte afspraken, onvoldoende informatie verstrekking, geen tijdige actie of slechte dienstverlening. 
  2. Huurcommissie: met klachten over huurverhoging, huurverlaging, onderhoud of renovatie, servicekosten, kosten voor nutsvoorzieningen en energieprestatievergoedingen. 

Wat zijn de contactgegevens van de Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied?

Algemeen

Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied e.o.
Postadres: Hoffestraat 41, 7451 AE te Holten
Email: secretariaat@klachtencommissiegwv.nl
Telefoon: (085) 023 27 23

Ik heb een klacht ingediend bij de Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Stap 1
Nadat je een klacht hebt ingediend, ontvangt je van de commissie een ontvangstbevestiging. De commissie beoordeelt eerst of aan alle voorwaarden voor het indienen van een klacht is voldaan en of zij bevoegd is om van het geschil kennis te nemen. Niet alle geschillen neemt de commissie in behandeling. Als je bijvoorbeeld de interne klachtprocedure bij de corporatie niet hebt doorlopen of het geschil is al voorgelegd aan de rechter, dan is er voor de commissie geen taak. In het Reglement Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied kun je de verdere voorwaarden nalezen.

Stap 2
Is aan alle voorwaarden voldaan, dan krijgt de woningcorporatie de gelegenheid om schriftelijk op ke klacht te reageren. Van het verweer ontvangt je een kopie.

Stap 3
Gebruikelijk is dat wij je gelijktijdig met toezending van het verweer de uitnodiging sturen voor een hoorzitting. De hoorzittingen zijn al ingepland en staan vast. Tijdens de zitting kun je je klacht nog eens mondeling toelichten. Bovendien biedt het de commissie de gelegenheid om jou en de betrokken corporatie vragen te stellen. Dit kan verhelderend werken. De zitting wordt gehouden aan het eind van de middag/begin van de avond en duurt over het algemeen niet langer dan een uur. Je kan je tijdens de hoorzitting laten bijstaan of iemand machtigen om namens jou het woord te voeren. 

Stap 4
De procedure eindigt met een advies van de Geschillencommissie. Het advies is schriftelijk en wordt binnen drie weken naar de corporatie gestuurd. Het advies van commissie is niet bindend, maar de corporatie kan alleen schriftelijk en gemotiveerd van het advies afwijken.

De corporatie maakt binnen één maand na ontvangst van het advies zijn beslissing schriftelijk kenbaar aan de klager en aan de Geschillencommissie. Bij de bekendmaking van het besluit wordt het advies van de Geschillencommissie altijd toegevoegd. Er is geen hoger beroep mogelijk. Wel kun je je zaak alsnog voorleggen aan de Huurcommissie of de gewone rechter, als je de uitspraak van de commissie onredelijk vindt. In dat geval dien je de corporatie te dagvaarden. De rechter zal de beslissing van de commissie echter slechts beperkt toetsen. Voor zo’n procedure is doorgaans de inschakeling van een advocaat noodzakelijk.